4. Lecke: Tisztánlátás

A következő alapelv, amin a SzuperNapló alapszik, a tisztánlátás. Nagyon jó, hogy már tisztában vagyunk azzal, hogy a céljaink elérésének érdekében ténylegesen is tennünk kell valamit (csupán az álmodozás nem elegendő) és a figyelmünket, ill. energiánkat egyszerre csak egy dologra kell koncentrálnunk mindaddig, amíg el nem érjük a kívánt célt.

De ahhoz, hogy egy dologra tudjunk fókuszálni, pontosan tudnunk kell és tisztán kell látnunk, hogy mi is az a dolog, amit akarunk. Például, képzeld el azt, hogy életed társát, párodat keresed. Ha nem tudod, hogy mit is szeretnél pontosan, könnyen azon kapod magad, hogy egy olyan partnered van, akinek teljesen ellentétes az értékrendszere, mint a tiéd. Vagy azt tapasztalatod, hogy más területeken sem vagytok „kompatibilisek”, így legnagyobb valószínűséggel a párkapcsolatotok nem igazán fog működni, vagy nem fog sokáig tartani.

Tehát, nagyon fontos, hogy pontosan tudd, mi az, amit szeretnél és folyamatosan a szemed előtt tartsd azt. A következő gyakorlaton keresztül rá fogsz érezni, hogy mire is gondolok.

Állj meg a szoba közepén és válassz ki egy tárgyat, amit meg szeretnél szerezni. Első módszerként úgy próbáld meg megszerezni azt a bizonyos tárgyat, hogy becsukod a szemed, párszor megfordulsz magad körül és elindulsz a kiszemelt tárgy felé. Természetesen, mindeközben vigyázz a testi épségedre! Mennyi idő kellet, hogy megszerezd az előre kinézett tárgyat?

Másik módszerként végezd el ugyanezt a feladatot nyitott szemmel és forgás nélkül.

Jól látszik, hogy a második módszer, amikor a tisztánlátást használtad, sokkal, de sokkal hatékonyabb. Azonban ennél is jóval fontosabb, hogy mi volt az, amit azelőtt csináltál, mielőtt elindultál volna. Az pedig az volt, hogy kiválasztottál egy tárgyat. A legtöbb ember úgy éli az életét, hogy csak félig meddig, vagy egyáltalán nem választ magának konkrét célt. Mit gondolsz, mit fognak ezek az emberek elérni?

Ahhoz, hogy elérd, amit szeretnél, tisztán kell látnod, pontosan, hogy mit is szeretnél. Lehet, hogy még te sem teljesen tudod, mit is szeretnél. De ez nem baj, mert pontosan ezt a célt szolgálja a SzuperNapló, ami egy eszköz ahhoz, hogy általa a számodra legmegfelelőbb célt ki tudd választani. Továbbá abban is segít, hogy kellőképpen inspirált állapotban tudj maradni mindaddig, amíg el nem éred a célodat. Hamarosan bővebben is fogok írni erről.

0

Hozzászólások

Minden lehetőséget figyelembe

Minden lehetőséget figyelembe kell venni, lehet, hogy egy mellékesnek mondott dolog a megoldás kulcsa...vagy irányadó is lehet.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Kép CAPTCHA
Kérlek, írd be a fentebb látható négy karaktert!