3. Lecke: A koncentrált energia

A fókuszalt figyelmen túlmenően egy másik dologra is szükségünk van céljaink eléréséhez. Ez pedig nem más, mint a fókuszált energia. Tehát, ahhoz, hogy bármit is elérj, a megfelelő energiamennyiséggel kell fókuszálnod rá, mindaddig, amíg azt el nem éred. Ahogy már az előző leckében is említettem, akkor leszel a leghatékonyabb, amikor nem csak a figyelmedet, hanem az energiáidat is egy dologra, célra összpontosítod. A következő gyakorlat ezt nagyon jól fogja szemléltetni.

Hajtogass ötször félbe egy A4-es papírt és próbáld azt (így összehajtogatva) félbeszakítani. Figyeld meg, mennyi erőfeszítés kell ahhoz, hogy szétszakítsd a papírt (ha egyáltalán sikerült). És most pedig úgy próbáld félbeszakítani az A4-es papírt, hogy előtte nem hajtogatod össze.

Mondanom sem kell, hogy melyik módszerrel sikerült sokkal kevesebb energia befektetésével elvégezni a feladatot. Tehát, ahogy ebben a feladatban láthattuk, ha az energiánkat egy dologra (vagyis egy réteg papírra) koncentráltuk, akkor hamarabb és könnyebben jutottunk a kívánt eredményhez, mint amikor az energiánkat több dologra (vagyis több réteg papírra) fókuszáltuk.

Ehhez hasonlóan az életünkben is, ha az erőfeszítéseinket (akár fizikai energiánkat vagy mentális energiánkat) mindaddig egy dologra koncentráljuk, amíg azt el nem érjük, sokkal gyorsabban és egyszerűbben fogjuk elérni a célunkat, mintha több dolgot próbálnánk egyszerre megvalósítani.

0

Hozzászólások

öszpontosítás

Nagyon jók a példák.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Kép CAPTCHA
Kérlek, írd be a fentebb látható négy karaktert!