1. Lecke: A célod eléréséhez vezető legrövidebb út

A két pont közti legrövidebb út (közted és a célod között) az egyenes. Ebben a leckében meg fogjuk érteni, hogy ez mit is jelent a gyakorlatban és hogyan tudjuk majd ezáltal elérni mindazt, amit szeretnénk, a lehető legrövidebb idő alatt és a leghatékonyabban.

Nagyon fontos, hogy ahhoz, hogy megtapasztalhasd mindannak a valóságát, amiről beszélek, végezd el te is az általam javasolt gyakorlatokat!

Először is tölts tele egy poharat vízzel!  Tűzd ki azt a célt magad elé, hogy inni fogsz egy kortynyit a vízből.

Kész? Ha előtted van a vízzel teli pohár, akkor vegyünk sorra néhány módszert a célunk eléréséhez.

1. Első próbálkozásként alkalmazd a pozitív gondolkodást, mint eszközt! Gondolj pozitív, optimista hozzáállással arra, hogy a korty víz a szádba fog kerülni. Utána, figyeld meg, mi lett az eredmény. Illetve azt is, hogy mennyi időt töltöttél el pozitív gondolkodással ahhoz, hogy elérd a célodat.

2. Aztán, használj pozitív megerősítéseket! Ismételd el egymás után többször is azt, hogy „A korty víz a számban van.” És figyeld meg az eredményt!

3. Harmadik módszerként alkalmazd a vizualizációt! Csukd be a szemed, és képzeld el, hogy a pohárból egy korty víz a szádba került. Nyisd ki a szemed és figyeld meg az eredményt!

4. Majd következő módszerként kérd meg a vizet, hogy kerüljön a szádba, azt ismételve többször is, hogy „Víz, kérlek, gyere a számba!” Vagy akár meg is fenyegetheted a vizet: „Víz, gyere a számba, mert ki foglak önteni!”  Ez után a próbálkozás után is nézzük meg, mi lett az eredmény és mennyi idő kellett ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

5. Ötödik módszerként kérd meg az Univerzumot (vagy ha hiszel Istenben, akkor Őt) és higgy abban, hogy a szádba kerül a víz. Mit tapasztaltál, mi lett az eredmény?

6. Most pedig reménykedj abban, hogy a víz a szádba fog kerülni. Mondd magadban: „Bárcsak ez a víz a számba kerülne!”, és most is vizsgáld meg, hogy ezzel a módszerrel sikerült-e elérned a célodat.

7. Hetedik módszerként próbálkozz azzal, hogy nem is gondolsz és nem is cselekszel semmit. Ezzel a módszerrel milyen eredményre jutottál?

8. Az utolsó módszerként pedig fogd meg a poharadat, és igyál belőle egy korty vizet. Nézd meg, hogy most mi lett az eredmény és mennyi idő kellett ahhoz, hogy elérd a célodat.

Végignézve minden egyes, előbb felsorolt módszert, azt a következtetést lehet levonni a különböző próbálkozások után, hogy milyen fajta cselekedetekre van szükség ahhoz, hogy a legrövidebb és a leghatékonyabb úton elérjük a céljainkat.

Én ugyan a korty víz megivásának a példáját használtam, de valójában az életben is megvannak a kisebb-nagyobb célkitűzéseink (pl. lefogyás, meggazdagodás, jobb egészség), amiket el akarunk érni. Ezeknek az eléréséhez is többféle módszerrel lehet próbálkozni. De mivel a fizikai világban élünk, ezért nemcsak az elméleti síkra van szükségünk, hanem konkrét és célravezető cselekedetekre is ahhoz, hogy konkrét eredményekhez jussunk.

A vízivási módszerek között említettem az imát is és lehet, hogy néhány ember, aki spirituális érdeklődésű, vagy vállasos, felháborodott, azt gondolva, hogy le akartam rombolni a hitüket. De egyáltalán nem ez volt a szándékom! Az őszinte hit által azt gondolom, hogy tényleg nagyon sok mindent el tudunk érni, meg tudunk valósítani. Azonban ebben az esetben is a hiten túlmenően a cselekedetekre is szükség van. A Bibliában is az áll, hogy „a hit tettek nélkül halott” (Jakab 2:17), ill. szent Ignác is mondta: „Imádkozz úgy, mintha minden Istenen múlna, de cselekedj úgy, mintha minden rajtad múlna”. És még Buddha is azt mondta: „Munkálkodj a saját üdvösségeden. Ne függj másoktól.”

Szerintem Isten felruházott bennünket képességekkel, értelemmel, érzelemmel, akarattal, és lelki útmutatónkkal, a szívünkkel. Ezek által képessé tett bennünket arra, hogy az életünkben felmerülő helyzeteket, problémákat, kihívásokat meg tudjuk oldani, képesek legyünk elérni a céljainkat is.

A SzuperNapló-nak nem az a célja, hogy szembeszálljon bármilyen hittel/hitrendszerrel. Épp ellenkezőleg, az a célja, hogy támogassa azt és hozzásegítsen ahhoz, hogy gyorsabban el tudd érni a céljaidat.

0

Hozzászólások

cél

Segíts magadon, Isten is megsegít.
Azaz, ha minden tőlem telhetőt megteszek a célom érdekében mégis elakadok, jön segítség:)

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Kép CAPTCHA
Kérlek, írd be a fentebb látható négy karaktert!