A természetben töltött idő (17. tipp a stressz ellen)

Életünk felgyorsult. Időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük, aztán meg rohanunk bevásárolni, számlákat befizetni, ügyeket intézni. Ha ezek is ki vannak pipálva, végre hazamegyünk, ahol leülünk a tv elé, hogy kicsit kikapcsoljunk, és levezessük a napi feszültséget. Aztán jönnek az otthoni teendők... És ez így megy napról napra, hétről hétre...

Mindeközben a munkahelyek légkondicionált levegőjét szívjuk be, aztán az utcára érve a szén-dioxidban, szén-monoxidban, kén-dioxidban és különböző porokban gazdag levegőből „kortyolgatunk”. Ez az egész mókuskerék nem tűnik valami stressz-ellenesnek...

Nem csak azért, mert szennyezett levegőt szívunk be, hanem azért is, mert a különféle teendők egymásutánjában az agyunk és a szervezetünk is „felpörgetett” üzemmódban működik.

Ezzel szemben a természet harmóniája ránk is stressz-ellenes, nyugtató, lassító hatással van. Nem beszélve arról a szintén nem elhanyagolható tényről, hogy a levegő is jóval tisztább. Így nem csak a lelkünket szabadítjuk egy kicsit föl a rá nehezedő terhek súlya alól, hanem a tüdőnket is kiszellőztetjük egy kicsit.

Stressz ellenes tippként csak javasolni tudom, hogy legalább hetente egyszer töltsünk legalább egy órányi időt a természetben.

Sőt, ha naponta 15 percre kimegyünk egy környékbeli erdőbe, vagy egy parkba, és ott sétálunk egyet, vagy hagyjuk, hogy rácsodálkozzunk egy-egy virág, fa, madárdal szépségére, már ezzel is tehetünk egy lépést a stressz ellen.

Ha úgy érzed, hogy lenne megosztanivalód ezzel a témával kapcsolatban, az alábbi hozzászólásokban nyugodtan megteheted.

<<< 16. stressz elleni tipp | 18. stressz elleni tipp >>>

0

Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Kép CAPTCHA
Kérlek, írd be a fentebb látható négy karaktert!