A gyógynövények stressz ellenes hatása (15. tipp a stressz ellen)

Amikor úgy érezzük, hogy egyre nehezebben bírjuk a gyűrődést, egyre ingerlékenyebbek és fáradékonyabbak vagyunk, akkor ahelyett, hogy csészeszámra elkezdenénk magunkba hörpinteni a kávét, vagy nyugtatókhoz folyamodnánk, próbálkozzunk először szelídebb módszerekkel. Például gyógyteákkal.

Ugyanis a gyógyteák természetes stressz-ellenes „szerek”, és ráadásul függőséget sem okoznak. Természetesen hatóanyag tartalmuk miatt érdemes odafigyelni az adott gyógynövény napi javasolt mennyiségére, és a kúra javasolt időtartamára. Én most kétféle teafüvet szeretnék neked ajánlani, de ha több stressz-ellenes hatású gyógynövényt is meg szeretnél ismerni, illetve azok elkészítésének és kúrájának a mikéntjét és hogyanját, akkor ennek számos helyen utána tudsz nézni.  

Az egyik leghatékonyabb stressz-ellenes teafüvünk az orbáncfű. A teakészítés módja a következő: forrázzunk le egy púpozott evőkanálnyi teafüvet 2 dl vízzel, áztassuk kb. 15 percig, majd leszűrés után fogyasszuk el.

A citromfű is igen jótékony, stressz-ellenes hatású teafű. Egy púpozott evőkanál citromfű levelet leöntünk ¼ liter forrásban lévő vízzel és 10 percig állni hagyjuk.

Véleményem szerint a nem filteres, hanem a zacskózott kiszerelés a megbízhatóbb és a hatásosabb.
Jó teázást!

<<< 14. stressz elleni tipp | 16. stressz elleni tipp >>>

0

Hozzászólások

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Engedélyezett HTML jelölők: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről

Kép CAPTCHA
Kérlek, írd be a fentebb látható négy karaktert!